food

Okra po Macedońsku

Wybaczcie, ale nie jest to przepis w duchu gotowania ajurwedyjskiego, które propaguję w czasie programów. Jest efektem …

czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Babeczki cukiniowe

To danie jest na czas cukiniowego urodzaju. Czyli na jesień. Bywa, że mamy taką ilość tego wspaniałego, …

czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Klopsiki z bobu w wędzonym sosie pomidorowym na wstążkach z marchwi.

To jest obłędne danie późno letnie. Bób mamy dwa razy w roku.Wiosną jako pierwsze strączkowe warzywo i …

czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

To świetne lekkie letnie śniadanie: czerwony ryż w mleku migdałowym.

Kiedyś kupiłam 5 kg. ryżu właśnie czerownego prosto z ekologicznej plantacji w Indiach. Jest zupelnie inny w …

czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Bardzo odżywcza zupa szparagowa,
na zimną wiosnę i mocno wymagający dzień! W, L
V, P

To jest prawie jak jednogarnkowa potrawa. Naprawdę nie żartuję.Zresztą spróbujcie sami!!! Produkty: 1 pęczek zielonych szparagów 3 …

czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Prawdziwa Szparagowa – leciutki krem. W, L V,P,K.

To leciutka zupa na ciepłą wiosenną kolację. Dla każdego, kto oczywiście lubi szparagi. Produkty: 1 pęczek szparagów …

czytaj dalej