Fasolka Szparagowa

Jaką lubisz? Zieloną czy żółtą? A może obie?
Różnią się w smaku subtelnie, ale jednak.
Jest bardzo lekkostrawna, szybko się gotuje i jest właściwie dostępna całe lato.
Najpopularniejszy sposób przyrządzenia to po prostu fasolka z bułką tartą. Każdy to zna i każdy jadł. A ja dziś zaproponuję Wam przepis zupełnie inny.
Fasolka szparagowa w jogurcie
To letnie danie. bardzo lekkie i błyskawiczne. Zjedz raczej w porze obiadowej.
Produkty:

  • 30 dkgr. zielonej lub żółtej fasolki szparagowej
  • Kubeczek jogurtu śmietankowego ja zawsze wybieram bez laktozy
  • 2 łyżki masła ghee
  • Przyprawy:
  • 1/2 łyżeczki czarnej gorczycy
  • 1 łyżeczka ziaren kuminu
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • szczypta asafetydy
  • szczypta czarnej soli
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Fasolkę ugotuj na parze.
  • w rondlu rozgrzej ghee
  • Wrzuć ziarna czarnej gorczycy, kiedy zaczna strzelać dodaj ziarna kuminu.
  • Smaż ok 1 min.
  • Dodaj imbir, asafetydę.
  • Smaż jeszcze ok 1 min.
  • Dodaj fasolkę i dobrze wymieszaj, aby potrawa dobrze się rozgrzała.
  • Ostrożnie dodaj jogurt,
  • Posól obiema solami i popieprz do smaku
  • Delikatnie podgrzewaj potrawę uważając, aby jogurt nie zaczął się warzyć.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie

Letnie strączki.

Zielony groszek.Groszek zielony to warzywo, które w formie naturalnie surowej czyli takiej prosto z krzaka jest raczej mało popularne. To znaczy, znamy