Fasolka Szparagowa

Jaką lubisz? Zieloną czy żółtą? A może obie?
Różnią się w smaku subtelnie, ale jednak.
Jest bardzo lekkostrawna, szybko się gotuje i jest właściwie dostępna całe lato.
Najpopularniejszy sposób przyrządzenia to po prostu fasolka z bułką tartą. Każdy to zna i każdy jadł. A ja dziś zaproponuję Wam przepis zupełnie inny.
Fasolka szparagowa w jogurcie
To letnie danie. bardzo lekkie i błyskawiczne. Zjedz raczej w porze obiadowej.
Produkty:

  • 30 dkgr. zielonej lub żółtej fasolki szparagowej
  • Kubeczek jogurtu śmietankowego ja zawsze wybieram bez laktozy
  • 2 łyżki masła ghee
  • Przyprawy:
  • 1/2 łyżeczki czarnej gorczycy
  • 1 łyżeczka ziaren kuminu
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • szczypta asafetydy
  • szczypta czarnej soli
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Fasolkę ugotuj na parze.
  • w rondlu rozgrzej ghee
  • Wrzuć ziarna czarnej gorczycy, kiedy zaczna strzelać dodaj ziarna kuminu.
  • Smaż ok 1 min.
  • Dodaj imbir, asafetydę.
  • Smaż jeszcze ok 1 min.
  • Dodaj fasolkę i dobrze wymieszaj, aby potrawa dobrze się rozgrzała.
  • Ostrożnie dodaj jogurt,
  • Posól obiema solami i popieprz do smaku
  • Delikatnie podgrzewaj potrawę uważając, aby jogurt nie zaczął się warzyć.

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z

Gotowanie wg Ajurwedy 15-17.03.2024

Już jest nowy wiosenny termin kursuGotowanie wg Ajurwedy.15 -17 MarzecCentrum Promocji Zdrowia TaraskaLink do rejestracji:https://www.artofliving.org/pl-pl/program/2874 W marcu jesteśmy już na progu wiosny,