Gotowanie wg. ajurwedy

AJURWEDA – najstarszy system medyczny świata stosuje w swojej praktyce dbania o zdrowie bardzo proste zasady.
 Jedną z nich jest sposób odżywiania. W profilaktyce, a także w procesie leczenia pożywienie, sposób przygotowania, przyprawienia, jakość produktów, pory posiłków, wielkość porcji odgrywa kluczową rolę.
Dlatego to nie jest zwykły kurs o gotowaniu w stylu hinduskim!!

  • Ten kurs daje podstawową wiedzę teoretyczną o Ajurwedzie (musisz zrozumieć dlaczego właśnie w taki sposób) i całe mnóstwo praktycznej.
  • W ciągu 3 spotkań gotujemy 3 główne posiłki, po 4 – 5 dań w każdym.
  • Prócz tego pieczemy chleby, robimy pasty, ghee, panir, przyprawy, posypki, no i hity każdego kursu- lody i inne słodycze.
  • Zapewniam Was, że jest zaskakująco, inspirująco, smacznie i rodzina w domu też się pożywi.
  • Ten program daje zupełnie nowe spojrzenie na pożywienie. Zazwyczaj myśląc o posiłku mamy w głowie i na końcu języka atrakcyjny smak, potem wartości odżywcze, no i czasem kalorie.

Ajurweda odsłania jeszcze inne wymiary tego co mamy na talerzu i między innymi tą naprawdę transformującą wiedzą podzielę się z Wami. Menu kursów zmienia się wraz z porami roku i nadchodzącymi świętami.
Kursy prowadzę stacjonarnie w miastach i wyjazdowe w Centrum Promocji Zdrowia w Tarasce.
Nauczycielem kursu Gotowanie wg. Ajurwedy zostałam w 2015 roku i od tego czasu poprowadziłam wiele tych programów.

Zapraszam odwiedź zakładkę O MNIE

Na kursy można zapisać się bezpośrednio u mnie KONTAKT

Najbliższe terminy:

  • 12-14.07 ŁÓDŹ
  • 06-08.09 CENTRUM PROMOCJI ZDROWIA TARASKA
 

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Chłodnik arbuzowy

Lato to czas kiedy możemy sobie bezkarnie pozwolić na surówki, sałatki i inne surowe dania.Proponuję chłodnik na naprawdę gorący dzień. Produkty: 1/2