Na śniadanie, mus z dyni z gruszkami. Dla odważnych proponuję wersję raw, ale oczywiście można użyć dyni uparowanej. To danie pełne karotenu, zdrowych węglowodanów i białka.
Składniki:
- 1 szklanka surowej, lub uparowanej dyni. Najlepiej hokkaido bo ma intensywniejszy smak niż nasza bania, makaronowa nie nadaje się w ogóle. Z hokkaido nie zdejmuj skóry.
- 2 soczyste, miękkie gruszki
- ½ banana ( możesz dać całego)
- 1 centymetr świeżego imbiru
- sok z ½ limonki do smaku
- malutka garsteczka nerkowców namoczonych na noc
- syrop z agawy do smaku
Wykonanie:
- Wszystkie produkty dobrze zmiksuj, jeśli robisz wersję raw, musisz miksować dłużej i może będziesz potrzebować ociupinkę wody aby uzyskać konsystencję kremu.
- Dla odważnych jeden płateczek chili podkręci ogień, szczególnie na surowo.