Mus z dyni

Kuchnia ajurwedyjska

Na śniadanie, mus z dyni z gruszkami. Dla odważnych proponuję wersję raw, ale oczywiście można użyć dyni uparowanej. To danie pełne karotenu, zdrowych węglowodanów i białka.

Składniki:

  • 1 szklanka surowej, lub uparowanej dyni. Najlepiej hokkaido bo ma intensywniejszy smak niż nasza bania, makaronowa nie nadaje się w ogóle. Z hokkaido nie zdejmuj skóry.
  • 2 soczyste, miękkie gruszki
  • ½ banana ( możesz dać całego)
  • 1 centymetr świeżego imbiru
  • sok z ½ limonki do smaku
  • malutka garsteczka nerkowców namoczonych na noc
  • syrop z agawy do smaku

Wykonanie:

  • Wszystkie produkty dobrze zmiksuj, jeśli robisz wersję raw, musisz miksować dłużej i może będziesz potrzebować ociupinkę wody aby uzyskać konsystencję kremu.
  • Dla odważnych jeden płateczek chili podkręci ogień, szczególnie na surowo.

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z