Mus z dyni

Kuchnia ajurwedyjska

Na śniadanie, mus z dyni z gruszkami. Dla odważnych proponuję wersję raw, ale oczywiście można użyć dyni uparowanej. To danie pełne karotenu, zdrowych węglowodanów i białka.

Składniki:

  • 1 szklanka surowej, lub uparowanej dyni. Najlepiej hokkaido bo ma intensywniejszy smak niż nasza bania, makaronowa nie nadaje się w ogóle. Z hokkaido nie zdejmuj skóry.
  • 2 soczyste, miękkie gruszki
  • ½ banana ( możesz dać całego)
  • 1 centymetr świeżego imbiru
  • sok z ½ limonki do smaku
  • malutka garsteczka nerkowców namoczonych na noc
  • syrop z agawy do smaku

Wykonanie:

  • Wszystkie produkty dobrze zmiksuj, jeśli robisz wersję raw, musisz miksować dłużej i może będziesz potrzebować ociupinkę wody aby uzyskać konsystencję kremu.
  • Dla odważnych jeden płateczek chili podkręci ogień, szczególnie na surowo.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również