Kiczeri

Kuchnia ajurwedyjska

oczyszczanie po indyjsku

Masala: czarna gorczyca, kumin, ziarna kolendry, pieprz syczuański, kozieradka, kurkuma, tarty imbir, serwatka lub woda

  • Okrągły ryż biały moczymy na noc
  • Czerwoną soczewicę lub żółty mung dal moczymy na noc
  • 2/3 ryżu, 1/3 soczewicy
  • W garnku rozgrzewamy ghee, prażymy ziarna, dodajemy imbir, kurkumę, odsączaony ryż, soczewicę, mieszamy, dodajemy serwatkę, lub wodę, mieszamy, solimy, pieprzymy.
  • Gotuje się ok 15 min
  • Po ugotowaniu posypujemy natką pietruszki. Dodajemy kilka kropli cytryny.

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

Zioła

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z

Gotowanie wg Ajurwedy 15-17.03.2024

Już jest nowy wiosenny termin kursuGotowanie wg Ajurwedy.15 -17 MarzecCentrum Promocji Zdrowia TaraskaLink do rejestracji:https://www.artofliving.org/pl-pl/program/2874 W marcu jesteśmy już na progu wiosny,