pod warunkiem, że masz uparowaną dynie i miękkie awokado!
Składniki:
- 1 szklanka uparowanego musu z dyni, to jest ilość już po zmiksowaniu,
- lub 2 szklanki uparowanej dyni w kawałkach.
- 1 lub 2 ząbki czosnku
- 1 miękkie awokado
- 8 namoczonych na noc połówek orzechów włoskich, mogą być ostatecznie nie namoczone.
- 2 łyżki soku z cytryny, lub więcej do zadowolenia Waszego smaku
- skórka otarta z ½ cytryny, tylko żółta, nie ruszajcie białej!
- 3 łyżki majeranku, może być świeży jeśli macie
- sól, pieprz do smaku
- opcjonalnie chili, jeśli lubisz, ja TAAAK.
Wykonanie:
- Zmiksuj wszystko na gładką masę.
- I już. Tylko zjedz szybko, nie przechowuj, bo ciemnieje
- ( avokado) i po paru godzinach przybiera kolor, który nie zachęca do jedzenia.