BŁYSKAWICZNA DYNIOWA PASTA DO CHLEBA

Kuchnia ajurwedyjska

pod warunkiem, że masz uparowaną dynie i miękkie awokado!

Składniki:

  • 1 szklanka uparowanego musu z dyni, to jest ilość już po zmiksowaniu,
  • lub 2 szklanki uparowanej dyni w kawałkach.
  • 1 lub 2 ząbki czosnku
  • 1 miękkie awokado
  • 8 namoczonych na noc połówek orzechów włoskich, mogą być ostatecznie nie namoczone.
  • 2 łyżki soku z cytryny, lub więcej do zadowolenia Waszego smaku
  • skórka otarta z ½ cytryny, tylko żółta, nie ruszajcie białej!
  • 3 łyżki majeranku, może być świeży jeśli macie
  • sól, pieprz do smaku
  • opcjonalnie chili, jeśli lubisz, ja TAAAK.

Wykonanie:

  • Zmiksuj wszystko na gładką masę.
  • I już. Tylko zjedz szybko, nie przechowuj, bo ciemnieje
  • ( avokado) i po paru godzinach przybiera kolor, który nie zachęca do jedzenia.

Ta pasta, jest jak zauważyliście bez żadnego tłuszczu, bo jest w systemie 811 prof. Cambella. Czyli diety, w której 8 części to węglowodany złożone, 1 część to tłuszcze, 1 część to białko. W tym systemie staramy się nie smażyć, a tłuszcz pozyskujemy wyłącznie poprzez niewielki dodatek roślin i nasion oleistych. Wszystko zgodne z programem kursu Gotowanie Wg. Ajurwedy.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również