MANIOK W MLEKU KOKOSOWYM!

Kuchnia ajurwedyjska

Przepis od Shanti kucharki na Sri Lance

Od roku marzyłam, żeby znów móc to zjeść! I właśnie maniok pojawił się w sklepach. Kupiłam więc w Auchan i dziś powtórzyłam przepis, który rok temu Shanti nasza kucharka na Sri Lance nam zaprezentowała. Zaczęło się od wydobycia manioku spod ziemi. Czyli nasz gospodarz ściął drzewko manioku i wkopał jego korzenie, a potem jest tak:

  • Obierz korzenie ze skóry, pokrój w 3 cm kawałki,
  • w garnku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż czosnek w plasterkach, wrzuć maniok, wiórki kokosowe,
  • dolej mleka kokosowego, posól i zamieszaj.
  • Na małym ogniu gotuj ok 15 nim na koniec posyp chili.

Kto powtórzy przepis dajcie znać!! Ja mam nałóg maniokowy i nie mogę się oderwać! SMACZNEGO!

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z