MANIOK W MLEKU KOKOSOWYM!

Kuchnia ajurwedyjska

Przepis od Shanti kucharki na Sri Lance

Od roku marzyłam, żeby znów móc to zjeść! I właśnie maniok pojawił się w sklepach. Kupiłam więc w Auchan i dziś powtórzyłam przepis, który rok temu Shanti nasza kucharka na Sri Lance nam zaprezentowała. Zaczęło się od wydobycia manioku spod ziemi. Czyli nasz gospodarz ściął drzewko manioku i wkopał jego korzenie, a potem jest tak:

  • Obierz korzenie ze skóry, pokrój w 3 cm kawałki,
  • w garnku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż czosnek w plasterkach, wrzuć maniok, wiórki kokosowe,
  • dolej mleka kokosowego, posól i zamieszaj.
  • Na małym ogniu gotuj ok 15 nim na koniec posyp chili.

Kto powtórzy przepis dajcie znać!! Ja mam nałóg maniokowy i nie mogę się oderwać! SMACZNEGO!

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również