Chłodnik arbuzowy

Kuchnia ajurwedyjska

Lato to czas kiedy możemy sobie bezkarnie pozwolić na surówki, sałatki i inne surowe dania.
Proponuję chłodnik na naprawdę gorący dzień.

Produkty:

  • 1/2 arbuza bardzo dojrzałego
  • 30 dkg dojrzałych truskawek
  • 2 limonki – sok
  • skórka otarta z jednej z limonek
  • 4 gałązki mięty
  • 3 cm. korzenia inbiru
  • 4 bardzo dojrzałe nektarynki
  • 1/ 2 l wody Muszynianka.
  • Z arbuza usuń pestki, wrzuć do blendera,( bez skóry ocz.) dorzuć obrane truskawki , dodaj sok z limonek, i otartą skórkę, korzeń imbiru, 2 gałązki mięty, 2 nektarynki, zmiksuj dolewając wody.
  • Rozlej do miseczek przybierając pozostałą miętą i pokrojonymi w kosteczkę nektarynkami.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Kurs Gotowania wg. Ajurwedy

Aby każdy dzień stał się świętowaniem! 🎂Taaak właśnie, świętowaniem i to w stylu Ajurwedyjskim❤️ w zimowej szacie z akcentami bożonarodzeniowymi🌲O smakach, zdrowiu

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie