Chłodnik arbuzowy

Lato to czas kiedy możemy sobie bezkarnie pozwolić na surówki, sałatki i inne surowe dania.
Proponuję chłodnik na naprawdę gorący dzień.

Produkty:

  • 1/2 arbuza bardzo dojrzałego
  • 30 dkg dojrzałych truskawek
  • 2 limonki – sok
  • skórka otarta z jednej z limonek
  • 4 gałązki mięty
  • 3 cm. korzenia inbiru
  • 4 bardzo dojrzałe nektarynki
  • 1/ 2 l wody Muszynianka.
  • Z arbuza usuń pestki, wrzuć do blendera,( bez skóry ocz.) dorzuć obrane truskawki , dodaj sok z limonek, i otartą skórkę, korzeń imbiru, 2 gałązki mięty, 2 nektarynki, zmiksuj dolewając wody.
  • Rozlej do miseczek przybierając pozostałą miętą i pokrojonymi w kosteczkę nektarynkami.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również