Chłodnik arbuzowy

Kuchnia ajurwedyjska

Lato to czas kiedy możemy sobie bezkarnie pozwolić na surówki, sałatki i inne surowe dania.
Proponuję chłodnik na naprawdę gorący dzień.

Produkty:

  • 1/2 arbuza bardzo dojrzałego
  • 30 dkg dojrzałych truskawek
  • 2 limonki – sok
  • skórka otarta z jednej z limonek
  • 4 gałązki mięty
  • 3 cm. korzenia inbiru
  • 4 bardzo dojrzałe nektarynki
  • 1/ 2 l wody Muszynianka.
  • Z arbuza usuń pestki, wrzuć do blendera,( bez skóry ocz.) dorzuć obrane truskawki , dodaj sok z limonek, i otartą skórkę, korzeń imbiru, 2 gałązki mięty, 2 nektarynki, zmiksuj dolewając wody.
  • Rozlej do miseczek przybierając pozostałą miętą i pokrojonymi w kosteczkę nektarynkami.

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z