Lato to czas kiedy możemy sobie bezkarnie pozwolić na surówki, sałatki i inne surowe dania.
Proponuję chłodnik na naprawdę gorący dzień.
Produkty:
- 1/2 arbuza bardzo dojrzałego
- 30 dkg dojrzałych truskawek
- 2 limonki – sok
- skórka otarta z jednej z limonek
- 4 gałązki mięty
- 3 cm. korzenia inbiru
- 4 bardzo dojrzałe nektarynki
- 1/ 2 l wody Muszynianka.
- Z arbuza usuń pestki, wrzuć do blendera,( bez skóry ocz.) dorzuć obrane truskawki , dodaj sok z limonek, i otartą skórkę, korzeń imbiru, 2 gałązki mięty, 2 nektarynki, zmiksuj dolewając wody.
- Rozlej do miseczek przybierając pozostałą miętą i pokrojonymi w kosteczkę nektarynkami.