Bardzo odżywcza zupa szparagowa,
na zimną wiosnę i mocno wymagający dzień! W, L
V, P

Kuchnia ajurwedyjska

To jest prawie jak jednogarnkowa potrawa. Naprawdę nie żartuję.
Zresztą spróbujcie sami!!!

Produkty:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 3 stare zimniaki
  • 4 łyżki skiełkowanej (4 dni) zielonej fasolki mung
  • 1 1/2 łyżki masła ghee
  • szczypta asafetydy
  • szczypta gałki muszkatałowej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Ziemniaki, szparagi, fasolkę sparuj tylko nie razem, bo fasolka tylko chwilę.
  • Ustaw rondel na źródle ciepła
  • Włóż masło i rozgrzej
  • Dodaj asafetydę i gałkę i zaraz dodaj uparowane warzywa
  • Porządnie wymieszaj
  • Dolej wrzątku
  • Podgrzej , ale nie gotuj
  • Zmiksuj, zdejmij ze źródła ciepła, dodaj sól ,pieprz do smaku i sok z cytryny

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Kurs Gotowania wg. Ajurwedy

Aby każdy dzień stał się świętowaniem! 🎂Taaak właśnie, świętowaniem i to w stylu Ajurwedyjskim❤️ w zimowej szacie z akcentami bożonarodzeniowymi🌲O smakach, zdrowiu

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie