Bardzo odżywcza zupa szparagowa,
na zimną wiosnę i mocno wymagający dzień! W, L
V, P

Kuchnia ajurwedyjska

To jest prawie jak jednogarnkowa potrawa. Naprawdę nie żartuję.
Zresztą spróbujcie sami!!!

Produkty:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 3 stare zimniaki
  • 4 łyżki skiełkowanej (4 dni) zielonej fasolki mung
  • 1 1/2 łyżki masła ghee
  • szczypta asafetydy
  • szczypta gałki muszkatałowej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Ziemniaki, szparagi, fasolkę sparuj tylko nie razem, bo fasolka tylko chwilę.
  • Ustaw rondel na źródle ciepła
  • Włóż masło i rozgrzej
  • Dodaj asafetydę i gałkę i zaraz dodaj uparowane warzywa
  • Porządnie wymieszaj
  • Dolej wrzątku
  • Podgrzej , ale nie gotuj
  • Zmiksuj, zdejmij ze źródła ciepła, dodaj sól ,pieprz do smaku i sok z cytryny

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również