To jest prawie jak jednogarnkowa potrawa. Naprawdę nie żartuję.
Zresztą spróbujcie sami!!!
Produkty:
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 3 stare zimniaki
- 4 łyżki skiełkowanej (4 dni) zielonej fasolki mung
- 1 1/2 łyżki masła ghee
- szczypta asafetydy
- szczypta gałki muszkatałowej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
- Ziemniaki, szparagi, fasolkę sparuj tylko nie razem, bo fasolka tylko chwilę.
- Ustaw rondel na źródle ciepła
- Włóż masło i rozgrzej
- Dodaj asafetydę i gałkę i zaraz dodaj uparowane warzywa
- Porządnie wymieszaj
- Dolej wrzątku
- Podgrzej , ale nie gotuj
- Zmiksuj, zdejmij ze źródła ciepła, dodaj sól ,pieprz do smaku i sok z cytryny