Prawdziwa Szparagowa – leciutki krem. W, L V,P,K.

Kuchnia ajurwedyjska

To leciutka zupa na ciepłą wiosenną kolację. Dla każdego, kto oczywiście lubi szparagi.

Produkty:

  • 1 pęczek szparagów zielonych
  • 1/2 cukinii
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 1/2 łyżki ghee, lub oliwy
  • szczypta safetydy
  • Szczypta gałki muszkatałowej
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 ł soku z cytryny

Wykonanie:

  • Umyj szparagi i odetnij twarde końcówki
  • Sparuj ok 7 minut
  • Cukinię pokrój w półkrążki i także sparuj
  • Szpinak umyj i także króciutko sparuj.
  • Rozgrzej rondel, włóż masło ghee
  • Roztop
  • Dodaj asafetydę i gałkę muszkatałową
  • Dodaj warzywa, wymieszaj
  • Dolej wrzątku1 1/2 szklanki, lub więcej jeśli chcesz rzadką zupę
  • Zmiksuj na krem i porządnie podgrzej, ale nie ZAGOTUJ, bo straci cudowny zielony kolor.
  • Dodaj soli i pieprzu oraz sok z cytryny do smaku.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Kurs Gotowania wg. Ajurwedy

Aby każdy dzień stał się świętowaniem! 🎂Taaak właśnie, świętowaniem i to w stylu Ajurwedyjskim❤️ w zimowej szacie z akcentami bożonarodzeniowymi🌲O smakach, zdrowiu

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie