To leciutka zupa na ciepłą wiosenną kolację. Dla każdego, kto oczywiście lubi szparagi.
Produkty:
- 1 pęczek szparagów zielonych
- 1/2 cukinii
- 1 pęczek szpinaku
- 1 1/2 łyżki ghee, lub oliwy
- szczypta safetydy
- Szczypta gałki muszkatałowej
- sól, pieprz do smaku
- 1 ł soku z cytryny
Wykonanie:
- Umyj szparagi i odetnij twarde końcówki
- Sparuj ok 7 minut
- Cukinię pokrój w półkrążki i także sparuj
- Szpinak umyj i także króciutko sparuj.
- Rozgrzej rondel, włóż masło ghee
- Roztop
- Dodaj asafetydę i gałkę muszkatałową
- Dodaj warzywa, wymieszaj
- Dolej wrzątku1 1/2 szklanki, lub więcej jeśli chcesz rzadką zupę
- Zmiksuj na krem i porządnie podgrzej, ale nie ZAGOTUJ, bo straci cudowny zielony kolor.
- Dodaj soli i pieprzu oraz sok z cytryny do smaku.