Prawdziwa Szparagowa – leciutki krem. W, L V,P,K.

Kuchnia ajurwedyjska

To leciutka zupa na ciepłą wiosenną kolację. Dla każdego, kto oczywiście lubi szparagi.

Produkty:

  • 1 pęczek szparagów zielonych
  • 1/2 cukinii
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 1/2 łyżki ghee, lub oliwy
  • szczypta safetydy
  • Szczypta gałki muszkatałowej
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 ł soku z cytryny

Wykonanie:

  • Umyj szparagi i odetnij twarde końcówki
  • Sparuj ok 7 minut
  • Cukinię pokrój w półkrążki i także sparuj
  • Szpinak umyj i także króciutko sparuj.
  • Rozgrzej rondel, włóż masło ghee
  • Roztop
  • Dodaj asafetydę i gałkę muszkatałową
  • Dodaj warzywa, wymieszaj
  • Dolej wrzątku1 1/2 szklanki, lub więcej jeśli chcesz rzadką zupę
  • Zmiksuj na krem i porządnie podgrzej, ale nie ZAGOTUJ, bo straci cudowny zielony kolor.
  • Dodaj soli i pieprzu oraz sok z cytryny do smaku.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również