Ajurweda – co to takiego?
Dlaczego gotowanie wg Ajurwedy jest inne, niż każde inne gotowanie?
Jak to zrobić? Po co to robić? Czy to smaczne? Pożywne?ZDROWE? Dla wszystkich, czy tylko dla niektórych?
Po odpowiedzi zapraszam na program. Kurs jest dla osób preferujących na talerzu roślinki. Czyli będzie wegetariańsko w stronę weganizmu. Bezglutenowo i bezlaktozowo. I dla tych którzy już gotują, choć trochę, lub dobre chęci w tym kierunku wykazują.
Będzie bardzo intensywnie.
1/3 czasu to wykłady – dostaniesz skrypt.
2/3 to zajęcia praktyczne. Ugotujemy 3 duże posiłki po kilka dań w każdym.
Upieczemy chleby, słodycze, pasty, obiady kolacje, przystawki, na co dzień i wyjściowo, a ponieważ to bardzo wczesna jesień, będzie odrobinę surowego.
Zapraszam Was do magicznej Taraski, więc program brdzie obejmował także poranną jogę, wyprawy do lasu, nad rzekę i do wspaniałego gospodarstwa ekologicznego RSW Marianka.
Harmonogram:
Piątek:
17.30 – 20.00 zaczynamy krótką pracą w kuchni, kolacją i wykładem.
Sobota:
7.00 – 8.30 joga i medytacja
8.30 – 9.00 śniadanie
9.00 – 10.00 czas wolny
10.00 – 11.30 wykład
11.30 – 13.30 praca w kuchni
13.30 – 14.00 obiad
14.00 – 15.30 czas wolny
15.30 – 16.30 wykład
16.30 – 18.00 praca w kuchni
18.00 – 18.30 kolacja
18.30 – 20.00 czas wolny
20.00 – 21.00 wieczorna, medytacja spacer
Niedziela:
Kończymy obiadem o 14.30
Miejsce:
Centrum Promocji Zdrowia Taraska.
Cena:
Opłata kursowa: 550 zł, płatne po rejestracji.
Opłata za pobyt zależna od wybranej kategorii info w biurze Centrum Promocji Zdrowia Taraska
Link do rejestracji: zarejestruj się tutaj
Prowadząca:
Monika Dąbrowska tel. 601296392, mail: monikadab12@poczta.onet.pl