Błyskawiczny letni, leciutki obiadek. W 15 minut maks.

Kuchnia ajurwedyjska

Składniki:

  • 3 garści makaronu z soczewicy
  • Kawałek pora
  • 8 fasolek szparagowych
  • 4 szparagi
  • 2 małe papryczki chili, będzie ostro ale można mniej lub bez
  • Garstka ugotowanego bobu
  • Łyżka ghee
  • Sól
  • Kilka kropli soku z cytryny

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na patelni rozpuszczamy ghee.
Dodajemy papryczki i chwilę smażymy.
Teraz pokrojony w krążki por
Fasolka, szparagi, na końcu bób.
Smażymy, aż warzywa przybiorą żywsze barwy, czyli 7 minut najmniej.
Odcedzamy makaron- wody nie wylewamy.
I kiedy warzywa są gotowe lekko podlewamy wodą z gotowania makaronu, ale tylko ciut ciut.
Teraz makaron do miski, na to warzywa i na wierzch kilka kropli cytryny.
Można jakąś zieleninę dodać.
Szybko, zdrowo, chrupiąco. No i wszystko jest na miejscu. Białko, w makaronie i bobie, masa błonnika i węglowodanów złożonych w warzywach, tłuszcz w ghee.
UWIELBIAM

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Kurs Gotowania wg. Ajurwedy

Aby każdy dzień stał się świętowaniem! 🎂Taaak właśnie, świętowaniem i to w stylu Ajurwedyjskim❤️ w zimowej szacie z akcentami bożonarodzeniowymi🌲O smakach, zdrowiu

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie