Składniki:
- 3 garści makaronu z soczewicy
- Kawałek pora
- 8 fasolek szparagowych
- 4 szparagi
- 2 małe papryczki chili, będzie ostro ale można mniej lub bez
- Garstka ugotowanego bobu
- Łyżka ghee
- Sól
- Kilka kropli soku z cytryny
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na patelni rozpuszczamy ghee.
Dodajemy papryczki i chwilę smażymy.
Teraz pokrojony w krążki por
Fasolka, szparagi, na końcu bób.
Smażymy, aż warzywa przybiorą żywsze barwy, czyli 7 minut najmniej.
Odcedzamy makaron- wody nie wylewamy.
I kiedy warzywa są gotowe lekko podlewamy wodą z gotowania makaronu, ale tylko ciut ciut.
Teraz makaron do miski, na to warzywa i na wierzch kilka kropli cytryny.
Można jakąś zieleninę dodać.
Szybko, zdrowo, chrupiąco. No i wszystko jest na miejscu. Białko, w makaronie i bobie, masa błonnika i węglowodanów złożonych w warzywach, tłuszcz w ghee.
UWIELBIAM