AJURWEDA W KUCHNI. ZIMA. 2-dniowy kurs gotowania Warszawa 25-26 styczeń 2020

Ajurweda! Jakkolwiek brzmi, obco, czy znajomo, zapraszam na dwa dni teorii i praktyki ajurwedyjskiej.
Mamy jeszcze zimę. Styczeń to w dalszym ciągu mróz i śnieg, potrzeba ogrzania.
Ta pora roku, ma specyficzne wymagania także w kuchni.

A jak widzi to Ajurweda?

Niektórzy pomyślą, że jeśli wiedza ajurwedyjska pochodzi z klimatu gorącego, to jakże szukać tu odniesień do naszej polskiej zimy. A jednak znajdziemy w Ajurwedzie bardzo szczegółowe i praktyczne wskazówki na każdą porę roku, pod każdą szerokością geograficzną, bo Ajurweda z założenia jest wiedzą UNIWERSALNĄ.

Zapraszam więc do kuchni po dania typowo zimowe oraz po wiedzę o podstawach teoretycznych Ajurwedy.

  • Ugotujemy dwa pełne obiady z przystawkami.
  • Zrobimy desery, upieczemy chleby.
  • Potrawy dla rozgrzania, odżywienia typowo zimowe.
    W teorii nauczymy się o podstawach:
  • 5 elementów,
  • 3 doshe,
  • 6 smaków,
  • ajurwedyjski rozkład dnia,
  • zalecenia dietetyczne dla poszczególnych doshy ( herbatki i inne remedia)
  • Ajurwedyjskie sposoby na zdrowie i długowieczność.

Prowadzenie: Monika Dąbrowska
tel: 601296392,
mail: monikadab12@poczta.onet.pl
Zapraszam po zdrowie, inspiracje, konkretne umiejętności i niezwykłą wiedzę.

Cena: 500zł.
Płatne do 21.01 po wcześniejszym kontakcie z prowadzącą.

Adres kursu: Warszawa ul. Polany 16
25-26.01.2020r w godz. 10.00 – 15.00

Zapraszam do kontaktu:)

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również