Ajurweda! Jakkolwiek brzmi, obco, czy znajomo, zapraszam na dwa dni teorii i praktyki ajurwedyjskiej.
Mamy jeszcze zimę. Styczeń to w dalszym ciągu mróz i śnieg, potrzeba ogrzania.
Ta pora roku, ma specyficzne wymagania także w kuchni.
A jak widzi to Ajurweda?
Niektórzy pomyślą, że jeśli wiedza ajurwedyjska pochodzi z klimatu gorącego, to jakże szukać tu odniesień do naszej polskiej zimy. A jednak znajdziemy w Ajurwedzie bardzo szczegółowe i praktyczne wskazówki na każdą porę roku, pod każdą szerokością geograficzną, bo Ajurweda z założenia jest wiedzą UNIWERSALNĄ.
Zapraszam więc do kuchni po dania typowo zimowe oraz po wiedzę o podstawach teoretycznych Ajurwedy.
- Ugotujemy dwa pełne obiady z przystawkami.
- Zrobimy desery, upieczemy chleby.
- Potrawy dla rozgrzania, odżywienia typowo zimowe.
W teorii nauczymy się o podstawach: - 5 elementów,
- 3 doshe,
- 6 smaków,
- ajurwedyjski rozkład dnia,
- zalecenia dietetyczne dla poszczególnych doshy ( herbatki i inne remedia)
- Ajurwedyjskie sposoby na zdrowie i długowieczność.
Prowadzenie: Monika Dąbrowska
tel: 601296392,
mail: monikadab12@poczta.onet.pl
Zapraszam po zdrowie, inspiracje, konkretne umiejętności i niezwykłą wiedzę.
Cena: 500zł.
Płatne do 21.01 po wcześniejszym kontakcie z prowadzącą.
Adres kursu: Warszawa ul. Polany 16
25-26.01.2020r w godz. 10.00 – 15.00