Wytrawne babeczki batatowo – pasterowakowe.

Kuchnia ajurwedyjska

Składniki:

  • 1 dorodny pasternak ugotowany na parze
  • 1 średni batat także ugotowany na parze.
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 2 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • trochę przegotowanej wody, lub lepiej wody z gotowania na parze.
  • 1/4 łyżeczki sproszkowanego chili, lub trochę mniej, zależy od gustu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Kurs Gotowania wg. Ajurwedy

Aby każdy dzień stał się świętowaniem! 🎂Taaak właśnie, świętowaniem i to w stylu Ajurwedyjskim❤️ w zimowej szacie z akcentami bożonarodzeniowymi🌲O smakach, zdrowiu

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie