Ajurweda – co to takiego? Dlaczego gotowanie wg Ajurwedy jest inne, niż każde inne gotowanie?
Jak to zrobić? Po co to robić? Czy to smaczne? Pożywne? ZDROWE? Dla wszystkich, czy tylko dla niektórych?
Po odpowiedzi zapraszam na program.
Kurs jest dla osób preferujących na talerzu roślinki. Czyli będzie wegetariańsko w stronę wege. Bezglutenowo i bezlaktozowo.
Raczej dla tych, którzy gotują, choć trochę, lub dobre chęci w tym kierunku wykazują. To nie jest program w czasie którego ” nauczysz się gotować”, tutaj raczej znajdziesz konkretną wiedzę i masę inspiracji.
Będzie bardzo intensywnie.
- 1/3 czasu to wykłady – dostaniesz skrypt.
- 2/3 to zajęcia praktyczne.
- Ugotujemy 4 duże posiłki typu obiad, po kilka dań w każdym.
- Upieczemy chleby, słodycze, pasty, przystawki, na co dzień i wyjściowo, a ponieważ to będzie jeszcze odrobinę surowego. zależnie od pogody.
Przed nami także święta Bożego Narodzenia 🎄
Co prawda Wigilia jest w większości wegetariańska, ale jednak ryby ” muszą ” być, no i następne dni – wiadomo 🙂
Zaproponuję więc małe świąteczne „oszustwa”. Ugotujemy wiele dań Wigilijnych i cały obiad na Pierwszy Dzień Świąt 🍽
⭐️ Zapraszamy więc na specjalną edycję kursu „Wigilia wg. Ajurwedy”.
⏰ 9 – 11 grudnia, Warszawa (kursy w Warszawie odbywają się stosunkowo rzadko, dlatego warto skorzystać z okazji i zarezerwować sobie miejsce już dziś!)
✅ ZAPISY https://www.artofliving.org/pl-pl/program/2523
Harmonogram:
Piątek:
- 17.30 – 20.00 zaczynamy krótką pracą w kuchni, kolacją i wykładem.
Sobota:
- 8.30 – 9.00 śniadanie
- 9.00 – 10.00 czas wolny
- 10.00 – 11.30 wykład
- 11.30 – 13.30 praca w kuchni
- 13.30 – 14.00 obiad
- 14.00 – 15.30 czas wolny
- 15.30 – 16.30 wykład
- 16.30 – 18.00 praca w kuchni
- 18.00 – 18.30 kolacja
- 18.30 – 20.00 czas wolny
- 20.00 – 21.00 wieczorna, medytacja spacer , lub dalej w kuchni, to zależy od nas.
Niedziela:
- Do obiadu tak jak sobota.
Zakończenie o 14.30
Prowadząca:
Monika Dąbrowska tel. 601296392,
mail: monikadab12@poczta.onet.pl
Do ZOBACZENIA