RAITA

Kuchnia ajurwedyjska

Pyszny dodatek do obiadu.

A oto prawdziwy letni ajurwedyjski rarytas :RAITA. Źródło bakterii acidofilnych, ale tylko latem, do wczesnej jesieni i tylko wczesnym popołudniem.

Raitę możemy zrobić z surowych : buraków, szpinaku, marchewki, kalarepki, pomidorów, rzodkiewek i ogórków, także z gotowanej dyni. Do warzyw dodajemy wystudzoną masalę, czyli podprażoną na ghee czarną gorczycę, liście curry, kumin, asafetydę i odrobinę pieprzu kajeńskiego, dodajemy jogurt, sól, pieprz mieszamy i już. Po szczegóły tego i wielu innych dań również innego letniego przeboju- lassi, zapraszam na Kurs Gotowania wg Ajurwedy.

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

Zioła

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z

Gotowanie wg Ajurwedy 15-17.03.2024

Już jest nowy wiosenny termin kursuGotowanie wg Ajurwedy.15 -17 MarzecCentrum Promocji Zdrowia TaraskaLink do rejestracji:https://www.artofliving.org/pl-pl/program/2874 W marcu jesteśmy już na progu wiosny,