Przepis na marokańską zupę z bobu

Kuchnia ajurwedyjska

Ta potrawa jest z cyklu NIE WYGLĄDA A SMAKUJE. Sycąca, odżywcza i pyszna, no i w Polsce nowość.

Przepis na marokańską zupę z bobu, trochę przeze mnie zmodyfikowany.

Produkty:

  • Świeży bób ugotowany, najlepiej na parze
  • Surowy por, porządnie umyty pokrojony w półkrążki.
  • Papryka w kostkę
  • Masło ghee
  • Zielony koperek
  • Kumin
  • Wędzona papryka
  • Sól, pieprz do smaku, trochę soku z cytryny

Przygotowanie:

  • Na ghee podsmaż pora i paprykę
  • Kiedy będą już miękkie dodaj ugotowany bób, dolej gorącej wody, paprykę wędzoną, kumin, sól i pieprz do smaku, wszystko razem zmiksuj na aksamitną masę.
  • Na końcu dodaj sok z cytryny – do smaku, posyp koperkiem

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również