Przepis na marokańską zupę z bobu

Kuchnia ajurwedyjska

Ta potrawa jest z cyklu NIE WYGLĄDA A SMAKUJE. Sycąca, odżywcza i pyszna, no i w Polsce nowość.

Przepis na marokańską zupę z bobu, trochę przeze mnie zmodyfikowany.

Produkty:

  • Świeży bób ugotowany, najlepiej na parze
  • Surowy por, porządnie umyty pokrojony w półkrążki.
  • Papryka w kostkę
  • Masło ghee
  • Zielony koperek
  • Kumin
  • Wędzona papryka
  • Sól, pieprz do smaku, trochę soku z cytryny

Przygotowanie:

  • Na ghee podsmaż pora i paprykę
  • Kiedy będą już miękkie dodaj ugotowany bób, dolej gorącej wody, paprykę wędzoną, kumin, sól i pieprz do smaku, wszystko razem zmiksuj na aksamitną masę.
  • Na końcu dodaj sok z cytryny – do smaku, posyp koperkiem

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Kurs Gotowania wg. Ajurwedy

Aby każdy dzień stał się świętowaniem! 🎂Taaak właśnie, świętowaniem i to w stylu Ajurwedyjskim❤️ w zimowej szacie z akcentami bożonarodzeniowymi🌲O smakach, zdrowiu

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie