Przepis na marokańską zupę z bobu

Kuchnia ajurwedyjska

Ta potrawa jest z cyklu NIE WYGLĄDA A SMAKUJE. Sycąca, odżywcza i pyszna, no i w Polsce nowość.

Przepis na marokańską zupę z bobu, trochę przeze mnie zmodyfikowany.

Produkty:

  • Świeży bób ugotowany, najlepiej na parze
  • Surowy por, porządnie umyty pokrojony w półkrążki.
  • Papryka w kostkę
  • Masło ghee
  • Zielony koperek
  • Kumin
  • Wędzona papryka
  • Sól, pieprz do smaku, trochę soku z cytryny

Przygotowanie:

  • Na ghee podsmaż pora i paprykę
  • Kiedy będą już miękkie dodaj ugotowany bób, dolej gorącej wody, paprykę wędzoną, kumin, sól i pieprz do smaku, wszystko razem zmiksuj na aksamitną masę.
  • Na końcu dodaj sok z cytryny – do smaku, posyp koperkiem

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z

Gotowanie wg Ajurwedy 15-17.03.2024

Już jest nowy wiosenny termin kursuGotowanie wg Ajurwedy.15 -17 MarzecCentrum Promocji Zdrowia TaraskaLink do rejestracji:https://www.artofliving.org/pl-pl/program/2874 W marcu jesteśmy już na progu wiosny,