Na pierwsze śniadanie proponuję pastę do pieczywa z zielonego groszku. Można ją także podać z makaronem, lub ryżem jako danie obiadowe. Bomba białkowa z masą witaminy E.
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanego zielonego groszku.
- Groszek można czasami kupić na straganach surowy ,wyłuskany i taki najlepszy. Jeśli nie masz do niego dostępu kup w zdrowej żywności suszony , najlepiej w połówkach ( tak kup ZIELONY, NIE ŻÓŁTY ), namocz na noc i rano uparuj w parowniku 20 min, lub ugotuj. Wody nie wylewaj.
- ½ dojrzałego awokado
- sok z 1 limonki
- 10 namoczonych na noc ( ważne) nerkowców
- pęczek koperku, lub szuszony koperek ( kupka z zagłębienia dłoni)
- olej z lnianki do woli ( 2 gule)
- sól i pieprz do smaku
- woda z gotowania lub parowania groszku
- Wykonanie:
- Po prostu zmiksuj wszystko na gładką masę w dobrym blenderze.
- I już!!!!!
Wykonanie:
- Wszystkie produkty dobrze zmiksuj, jeśli robisz wersję raw, musisz miksować dłużej i może będziesz potrzebować ociupinkę wody aby uzyskać konsystencję kremu.
- Dla odważnych jeden płateczek chili podkręci ogień, szczególnie na surowo.