Pasta z zielonego groszku

Kuchnia ajurwedyjska

Na pierwsze śniadanie proponuję pastę do pieczywa z zielonego groszku. Można ją także podać z makaronem, lub ryżem jako danie obiadowe. Bomba białkowa z masą witaminy E.

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego zielonego groszku.
  • Groszek można czasami kupić na straganach surowy ,wyłuskany i taki najlepszy. Jeśli nie masz do niego dostępu kup w zdrowej żywności suszony , najlepiej w połówkach ( tak kup ZIELONY, NIE ŻÓŁTY ), namocz na noc i rano uparuj w parowniku 20 min, lub ugotuj. Wody nie wylewaj.
  • ½ dojrzałego awokado
  • sok z 1 limonki
  • 10 namoczonych na noc ( ważne) nerkowców
  • pęczek koperku, lub szuszony koperek ( kupka z zagłębienia dłoni)
  • olej z lnianki do woli ( 2 gule)
  • sól i pieprz do smaku
  • woda z gotowania lub parowania groszku
  • Wykonanie:
  • Po prostu zmiksuj wszystko na gładką masę w dobrym blenderze.
  • I już!!!!!

Wykonanie:

  • Wszystkie produkty dobrze zmiksuj, jeśli robisz wersję raw, musisz miksować dłużej i może będziesz potrzebować ociupinkę wody aby uzyskać konsystencję kremu.
  • Dla odważnych jeden płateczek chili podkręci ogień, szczególnie na surowo.

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z