Pasta do chleba z marchewki i batatów. J. Z . V. P. K.

Kuchnia ajurwedyjska

Składniki:

  • 3 marchewki uparowane
  • 1 batat uparowany
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki pasty orzechowej, lub tahini, albo 3 łyżki orzechów arachidowych zmielonych
  • 1 ł zmielonej kolendry
  • sól, pieprz, kurkuma. chili, lub pieprz cayenn – szczypta
  • zielona kolendra do posypania.

Wszystkie składniki zmiksować i doprawić wg. własnego smaku.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Kurs Gotowania wg. Ajurwedy

Aby każdy dzień stał się świętowaniem! 🎂Taaak właśnie, świętowaniem i to w stylu Ajurwedyjskim❤️ w zimowej szacie z akcentami bożonarodzeniowymi🌲O smakach, zdrowiu

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie