Pasta do chleba z marchewki i batatów. J. Z . V. P. K.

Kuchnia ajurwedyjska

Składniki:

  • 3 marchewki uparowane
  • 1 batat uparowany
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki pasty orzechowej, lub tahini, albo 3 łyżki orzechów arachidowych zmielonych
  • 1 ł zmielonej kolendry
  • sól, pieprz, kurkuma. chili, lub pieprz cayenn – szczypta
  • zielona kolendra do posypania.

Wszystkie składniki zmiksować i doprawić wg. własnego smaku.

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z