Kuchnia ajurwedyjska

Makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego ze szparagami z patelni. W, L P, V, K

Pesto: 8 liści czosnku niedźwiedziego 2 garści listków bazylii z łodyżkami 6 namoczonych wcześniej orzechów włoskich Szczypta ...
czytaj dalej
Krokusy

Wiosenne Śniadanie Wielkanocne!

Cześć! Czy już zaczęłaś się zastanawiać co znajdzie się na Twoim świątecznym stole? Nie ? To świetnie!!! ...
czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Pasta do chleba z marchewki i batatów. J. Z . V. P. K.

Składniki: 3 marchewki uparowane 1 batat uparowany 4 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki pasty orzechowej, lub ...
czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

CIASTECZKA Z PATELNI. J. Z. V. P.

Ciasto: 3 kubki mąki na czapati, można także innej. 1/4 kostki masła. Woda, kardamon w proszku. Zagniatamy ...
czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Ajurwedyskie śniadanie z resztek (błyskawiczne) J, Z, W, V, P, K

Nareszcie nastała moda na nie marnowanie jedzenia. A co w kuchni najczęściej wyrzucamy – wiem ,że nie ...
czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Gomasio

Przepyszna przyprawa zastępująca sól. Odkwasza organizm. Jest pełna białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin a przede wszystkim wapnia. ...
czytaj dalej