Okra po Macedońsku
12 października, 2021
Wybaczcie, ale nie jest to przepis w duchu gotowania ajurwedyjskiego, które propaguję w czasie programów. Jest efektem ...
czytaj dalej
Babeczki cukiniowe
2 września, 2021
To danie jest na czas cukiniowego urodzaju. Czyli na jesień. Bywa, że mamy taką ilość tego wspaniałego, ...
czytaj dalej
Klopsiki z bobu w wędzonym sosie pomidorowym na wstążkach z marchwi.
2 września, 2021
To jest obłędne danie późno letnie. Bób mamy dwa razy w roku.Wiosną jako pierwsze strączkowe warzywo i ...
czytaj dalej
To świetne lekkie letnie śniadanie: czerwony ryż w mleku migdałowym.
1 lipca, 2021
Kiedyś kupiłam 5 kg. ryżu właśnie czerownego prosto z ekologicznej plantacji w Indiach. Jest zupelnie inny w ...
czytaj dalej
Bardzo odżywcza zupa szparagowa,
na zimną wiosnę i mocno wymagający dzień! W, L
V, P
28 kwietnia, 2021
To jest prawie jak jednogarnkowa potrawa. Naprawdę nie żartuję.Zresztą spróbujcie sami!!! Produkty: 1 pęczek zielonych szparagów 3 ...
czytaj dalej
Prawdziwa Szparagowa – leciutki krem. W, L V,P,K.
28 kwietnia, 2021
To leciutka zupa na ciepłą wiosenną kolację. Dla każdego, kto oczywiście lubi szparagi. Produkty: 1 pęczek szparagów ...
czytaj dalej