food

Okra po Macedońsku

Wybaczcie, ale nie jest to przepis w duchu gotowania ajurwedyjskiego, które propaguję w czasie programów. Jest efektem ...
czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Babeczki cukiniowe

To danie jest na czas cukiniowego urodzaju. Czyli na jesień. Bywa, że mamy taką ilość tego wspaniałego, ...
czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Klopsiki z bobu w wędzonym sosie pomidorowym na wstążkach z marchwi.

To jest obłędne danie późno letnie. Bób mamy dwa razy w roku.Wiosną jako pierwsze strączkowe warzywo i ...
czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

To świetne lekkie letnie śniadanie: czerwony ryż w mleku migdałowym.

Kiedyś kupiłam 5 kg. ryżu właśnie czerownego prosto z ekologicznej plantacji w Indiach. Jest zupelnie inny w ...
czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Bardzo odżywcza zupa szparagowa,
na zimną wiosnę i mocno wymagający dzień! W, L
V, P

To jest prawie jak jednogarnkowa potrawa. Naprawdę nie żartuję.Zresztą spróbujcie sami!!! Produkty: 1 pęczek zielonych szparagów 3 ...
czytaj dalej
Kuchnia ajurwedyjska

Prawdziwa Szparagowa – leciutki krem. W, L V,P,K.

To leciutka zupa na ciepłą wiosenną kolację. Dla każdego, kto oczywiście lubi szparagi. Produkty: 1 pęczek szparagów ...
czytaj dalej