Makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego ze szparagami z patelni. W, L P, V, K

Kuchnia ajurwedyjska

Pesto:

  • 8 liści czosnku niedźwiedziego
  • 2 garści listków bazylii z łodyżkami
  • 6 namoczonych wcześniej orzechów włoskich
  • Szczypta czarnej soli, pieprz
  • 1/4 łyżeczki utartej skórki cytryny,
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • Wszystko razem zmiksuj w malakserze z odrobina wody na krem

Inne składników:

  • 6 szparagów zielonych, bez twardych końcówek
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka ghee
  • przyprawa do grila
  • czosnek granulowany
  • 2 łyżki enzymów z orzecha kokosowego
  • kilka kropli soku z cytryny

Wykonanie:

  • Ugotuj dowolny makaron i połącz z pesto.
  • Podgrzej ghee na patelni.
  • Wrzuć szparagi.
  • Smaż po każdej stronie po 2 minuty
  • Posyp przyprawą – powinna być ostra.
  • Polej enzymami.
  • Trzymaj na źródle ognia następne 4 minuty.
  • Na talerz wyłóż makaron, dołóż szparagi i udekoruj połówkami pomidorków.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również