Makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego ze szparagami z patelni. W, L P, V, K

Kuchnia ajurwedyjska

Pesto:

  • 8 liści czosnku niedźwiedziego
  • 2 garści listków bazylii z łodyżkami
  • 6 namoczonych wcześniej orzechów włoskich
  • Szczypta czarnej soli, pieprz
  • 1/4 łyżeczki utartej skórki cytryny,
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • Wszystko razem zmiksuj w malakserze z odrobina wody na krem

Inne składników:

  • 6 szparagów zielonych, bez twardych końcówek
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka ghee
  • przyprawa do grila
  • czosnek granulowany
  • 2 łyżki enzymów z orzecha kokosowego
  • kilka kropli soku z cytryny

Wykonanie:

  • Ugotuj dowolny makaron i połącz z pesto.
  • Podgrzej ghee na patelni.
  • Wrzuć szparagi.
  • Smaż po każdej stronie po 2 minuty
  • Posyp przyprawą – powinna być ostra.
  • Polej enzymami.
  • Trzymaj na źródle ognia następne 4 minuty.
  • Na talerz wyłóż makaron, dołóż szparagi i udekoruj połówkami pomidorków.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Kurs Gotowania wg. Ajurwedy

Aby każdy dzień stał się świętowaniem! 🎂Taaak właśnie, świętowaniem i to w stylu Ajurwedyjskim❤️ w zimowej szacie z akcentami bożonarodzeniowymi🌲O smakach, zdrowiu

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie