Kiszonki z Gruzji

„Smażone Zielone Pomidory”pamiętacie taką książkę? Wspaniałą skądinąd. Ja pojechałam dzisiaj na miejscowy bazar w poszukiwaniu Ajurwedy oczywiście i tak chodziłam, chodziłam pośród. Wspaniałych świeżutkich warzyw, owoców, kasz, moczowej pszenicy, strączków i wreszcie ZNALAZŁAM. Naturalne pikle czyli kiszonki! Ale nie tam taką prostą kapustę, ogórki w porywach kalafiora. Znalazłam kiszony w główkach czosnek, liście winogron, jakieś kwiaty które są jednym ze składników farszów no i także kiszone zielone pomidory z plasterkiem chili. O jaka pycha. Jak miło grzeje w brzuszku! Dwa ogniste smaki! Kiszonki to nie jest klasyczna Ajurweda, ze względu na mocny kwaśny smak plasują się w zdecydowanym rajasie, ale ze względu na bogactwo bakterii acidophilnych i wit C jemy w ilościach……. wskazanych. Na zdjęciach relacja z targu. Pa
PS te zielone łodygi to kiszony czosnek niedźwiedzi. Pyszny

podziel się wpisem

Zobacz również

WIOSENNY DETOKS AJURWEDYJSKI 1-5 MAJ

Wiosenny Detoks Ajurwedyjski w Osadzie Shalima Yoga& Spa 01-05 MAJ JUŻ CZAS, ABY ZAPLANOWAĆ!!!!TAK JUŻ DZIŚ!!!! Osada Shalima to niezwykłe miejsce prowadzone,

NASIADÓWKI -💋❤️ DLA KOBIET❤️💋

Drogie Panie!Zbliża się szczególny dzień w roku, często traktowany z lekka ironicznie, wiadomo historycznie PRL – goździki i rajstopy. 💋Świętujemy,💋Lub nie.💋Z kwiatkiem💋Z

Gotowanie wg Ajurwedy 15-17.03.2024

Już jest nowy wiosenny termin kursuGotowanie wg Ajurwedy.15 -17 MarzecCentrum Promocji Zdrowia TaraskaLink do rejestracji:https://www.artofliving.org/pl-pl/program/2874 W marcu jesteśmy już na progu wiosny,