Ajurweda – co to takiego?
Dlaczego gotowanie wg Ajurwedy jest inne, niż każde inne gotowanie?
Jak to zrobić? Po co to robić? Czy to smaczne? Pożywne?ZDROWE? Dla wszystkich, czy tylko dla niektórych?
Po odpowiedzi zapraszam na program.
Kurs jest dla osób preferujących na talerzu roślinki. Czyli będzie wegetariańsko w stronę wege. Bezglutenowo i bezlaktozowo.
Raczej dla tych, którzy gotują, choć trochę, lub dobre chęci w tym kierunku wykazują. To nie jest program w czasie którego ” nauczysz się gotować”, tutaj raczej znajdziesz konkretną wiedzę i masę inspiracji.
Będzie bardzo intensywnie.
1/3 czasu to wykłady – dostaniesz skrypt.
2/3 to zajęcia praktyczne.
Ugotujemy 4 duże posiłki typu obiad, po kilka dań w każdym.
Upieczemy chleby, słodycze, pasty, przystawki, na co dzień i wyjściowo, a ponieważ to wczesna jesień, będzie jeszcze odrobinę surowego. zależnie od pogody.
Zapraszam Was do magicznej Taraski, w przerwach możecie skorzystać z wyprawy do lasu, nad rzekę i wspólnie odwiedzimy wspaniałe gospodarstwo ekologiczne RSW Marianka zaprzyjaźnione z nami od lat!
Harmonogram:
Piątek:
- 17.30 – 20.00 zaczynamy krótką pracą w kuchni, kolacją i wykładem.
Sobota:
- 8.30 – 9.00 śniadanie
- 9.00 – 10.00 czas wolny
- 10.00 – 11.30 wykład
- 11.30 – 13.30 praca w kuchni
- 13.30 – 14.00 obiad
- 14.00 – 15.30 czas wolny
- 15.30 – 16.30 wykład
- 16.30 – 18.00 praca w kuchni
- 18.00 – 18.30 kolacja
- 18.30 – 20.00 czas wolny
- 20.00 – 21.00 wieczorna, medytacja spacer , lub dalej w kuchni, to zależy od nas.
Niedziela:
- Do obiadu tak jak sobota.
Zakończenie o 14.30
Miejsce: Centrum Promocji Zdrowia Taraska.
Link do rejestracji: https://www.artofliving.org/pl-pl/program/2196
Prowadząca:
Monika Dąbrowska tel. 601296392,
mail: monikadab12@poczta.onet.pl
Do ZOBACZENIA