Zapraszam wszystkich zainteresowanych Ajurwedyjskim stylem życia, w szczególności kuchnią i gotowaniem zgodnie z zasadami Ajurwedy ze szczególnym uwzględnieniem pory jesiennej.
W programie:
- wiedza o podstawach Ajurwedy,
- przewodnik jedzenia, rytmy dnia,
- pory roku ,
- okresy życia w ujęciu ajurwedyjskim,
- trzy bioenergie,
- 6 smaków,
- 3 jakości,
- przyprawy i jesienne porady
Gotowanie:
Podstawowe, typowe dla Ajurwedy półprodukty i potrawy, dostosowane do pory roku a także do naszego klimatu. modyfikacje europejskie typu chleb, pasty do chleba i np. steki z czerwonej kapusty lub kotlety ” schabowe” Z czego? Niespodzianka.
To bardzo intensywny program, bo nie tylko będzie o gotowaniu, ale także o stylu życia. Zawsze poświęcam dużo uwagi na zrozumienie!
Dla kogo?
Dla osób które już interesują się ajurwedą, jak i dla zupełnych nowicjuszy, dla Pań i Panów, dla osób poszukujących inspiracji, dla tych, którzy chcą coś zmienić w swoim życiu, ale jeśli myślisz, że nauczysz się tu gotować, to radzę wybrać inny program.
Harmonogram:
Piątek:
17.30 – 21.30. Przyjdź z pustym brzuszkiem! Zaczynamy kolacją.
Następnie wykład wstępny i idziemy do kuchni.
Sobota:
10.00 – 15.30 wykłady i gotowanie i oczywiście konsumpcja
Niedziela:
10.00 – 14.30 wykłady i gotowanie i oczywiście konsumpcja
Pierwszego dnia przyjdźcie na lekkim głodzie.
Cena:
500 zł, w tym produkty i skrypt, płatne na wskazane konto
Organizacja i prowadzenie:
Monika Dąbrowska tel: 601296392,
Dokładny adres po rejestracji.
Nauczycielem kursu Gotowanie wg. Ajurwedy zostałam w 2015 roku i od tego czasu poprowadziłam wiele tych programów. To moja pasja i misja jednocześnie.