Dyniowe babeczki na śniadanie, deser lub na piknik.

Kuchnia ajurwedyjska

Składniki:

  • 1/3 ugotowanej na parze dyni hokkaido (ze skórą)
  • 1/2 dużego batata także ugotowanego na parze.
  • 1 szklanka suszonych śliwek namoczonych na noc i pokrojonych w drobne kawałki
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • 1, 1/2 łyżki oleju kokosowego
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sok z cytryny do smaku
  • jeśli masa będzie dla Ciebie za mało słodka dodaj syropu z agawy do smaku
  • woda z moczenia śliwek

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzuć do miski i zgrabnie zagnieć masę do jednolitej konsystencji wody dolewaj powoli, żeby masa nie była zbyt lużna.

Pieczemy w małych foremkach najlepiej silikonowych ok. 20 min w temperaturze 200. stopni.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również