Dyniowe babeczki na śniadanie, deser lub na piknik.

Kuchnia ajurwedyjska

Składniki:

  • 1/3 ugotowanej na parze dyni hokkaido (ze skórą)
  • 1/2 dużego batata także ugotowanego na parze.
  • 1 szklanka suszonych śliwek namoczonych na noc i pokrojonych w drobne kawałki
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • 1, 1/2 łyżki oleju kokosowego
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sok z cytryny do smaku
  • jeśli masa będzie dla Ciebie za mało słodka dodaj syropu z agawy do smaku
  • woda z moczenia śliwek

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzuć do miski i zgrabnie zagnieć masę do jednolitej konsystencji wody dolewaj powoli, żeby masa nie była zbyt lużna.

Pieczemy w małych foremkach najlepiej silikonowych ok. 20 min w temperaturze 200. stopni.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również

Kurs Gotowania wg. Ajurwedy

Aby każdy dzień stał się świętowaniem! 🎂Taaak właśnie, świętowaniem i to w stylu Ajurwedyjskim❤️ w zimowej szacie z akcentami bożonarodzeniowymi🌲O smakach, zdrowiu

Ciasteczka orzechowe lub migdałowe❤️

Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie