Dzisiaj dom pełen dzieci❤️.
Robimy ciasteczka! Myślałam, że coś zostanie na później, ale gdzie tam. Wymiecione😃.
Ciasteczka orzechowe, lub migdałowe. Super szybkie, ale nie tanie!
Przepis:
- 400 gr zmielonych na gładką mąkę orzechów laskowych, albo mąka migdałowa.
- 150 gr cukru, lub innego słodziwa, ja dałam erytrytol, ale szczerze- nie pasuje mi😬
- 100 gr białek ( z 5 dużych jajek)
- Kilka kropli esencji migdałowego
- Dżem niskosłodzony z czarnej porzeczki
Wykonanie:
Mąkę, białka i cukier, esencję mieszamy
Blachę natłuszczamy
Z ciasta lepimy kuleczki ( wielkiść mały orzech włoski) z wgłębieniem w środku. Układamy na blasze i w dziurkę wkładamy trochę drzemu.
Pieczemy w 180 stopniach ok 1/2 godz.
I już super szybko i naprawdę pycha i gdyby nie ten erytrytol byłoby super!