Ajurweda w Kuchni Latem 27-29 sierpień 2021, Łódź

Kuchnia ajurwedyjska

Ajurweda – co to takiego?

Dlaczego gotowanie wg Ajurwedy jest inne, niż każde inne gotowanie?

Jak to zrobić?

Po co to robić?

Czy to smaczne?

Pożywne?

ZDROWE?

Dla wszystkich, czy tylko dla niektórych?

Po odpowiedzi zapraszam na program.

Będzie wegetariańsko w stronę weganizmu. Bezglutenowo i bez laktoz

Zapraszam przede wszystkim tych, którzy już gotują, choć trochę.

UWAGA! Będzie bardzo intensywnie.

1/3 czasu to wykłady – dostaniesz skrypt, wiele porad i przepisów, (bardzo dbam o to aby wszyscy zrozumieli podstawy).

Opowiem o:

  • 3 bio energiach,
  • 5 elementach,
  • 6 smakach,
  • co to dinacharia i rutacharia.

Jeśli nie wiesz o co chodzi, to tym bardziej zapraszam!

2/3 to zajęcia praktyczne.

  • Ugotujemy 3 duże posiłki, po kilka dań w każdym.
  • Upieczemy chleby, słodycze, pasty, przystawki, na co dzień i wyjściowo.
  • Zrobimy schabowe bez schabu i sznycle bez cielęciny, może śledzia bez śledzia oczywiście.

To jest sierpień, a więc niezwykłe bogactwo warzyw i owoców, po prostu raj dla naszych podniebień. Będziemy z tego korzystać ” na maksa”.

Już pierwszego dnia przyjdź z pojemnikami na wynos, zawsze ugotuje się nam trochę na wyrost, więc zazwyczaj i rodziny się pożywiają przy naszym kursie.

Adres udostępniam po zgłoszeniu i dokonaniu opłaty. Jeśli ktoś miałby ochotę przyjechać spoza Łodzi, dajcie znać, pomagam znaleźć fajny nocleg.

Cena:

550 zł płatna na wskazane konto przed programem, po kontakcie z prowadzącą.

Harmonogram:

  • piątek 17.30 – 21.00
  • sobota, niedziela 10.00 – 14.30

Przyjdźcie z pustymi brzuszkami, bo zaczynamy od kolacji.

Prowadzenie i organizacja:

Monika Dąbrowska, tel. 601296392, mail. monikadab12@poczta.onet.pl.

W razie pytań, lub watpliwości jestem do Waszej dyspozycji.

Do zobaczenia.

podziel się wpisem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Zobacz również